• Zelf samenstellen
 • Laagste prijs garantie
 • Maatwerk met 10 jaar garantie
 • Korte levertijden
 • Gratis thuisbezorgd*
Klanten beoordelen ons met een
9.4

Veel gestelde vragen

Schuifwandkast schuin dak? Onderstaand vindt u antwoord op deze en andere meeste gestelde vragen.
Vragen die niet in de onderstaande lijst voorkomen kunt u stellen via info@schuifwandgigant.nl.

Bestellen
Waarom kopen bij Schuifwandgigant?
 • Het is maatwerk
 • We geven de laagste prijs garantie
 • Uw prijs direct zichtbaar
 • We hanteren korte levertijden
 • We geven 10 jaar garantie
Hoe kan ik bestellen?

Klik op [Direct online bestellen] en stel uw kast samen. Bij vragen kunt u contact op nemen met info@schuifwandgigant.nl of bellen met 0118-227561 (Ronald van der Hart).

Hoe kan ik betalen?

Nadat uw bestelling is afgerond ontvangt u een bevestiging e-mail waar alle gegevens omtrent de bestellling in worden vermeld. Vanwege het feit dat er maatwerk geleverd wordt, zijn we genoodzaakt 25% van het totaalbedrag vooruit te laten betalen. U krijgt via een email een nota hiervoor. In deze email geven we ook een indicatie van de levertijd aan.

Kan ik de bestelling annuleren / of het materiaal retourneren ?

Nee, omdat het een maatwerkproduct betreft kunt u de bestelling niet annuleren. Ook kunt u het materiaal niet retourneren. De schuifwand wordt speciaal voor u op maat gemaakt vandaar dat annulering of retournering niet mogelijk is.

Ik wil meerdere schuifwanden bestellen. Kan dat tegelijk?

Nee, u dient per schuifwand of kast het bestelproces te doorlopen. U krijgt dan per order een bevestiging. Het totaalbedrag van de orders wordt opgeteld zodat u geen vrachtkosten betaald. Als dit wel aangegeven wordt, wordt die direct gecorrigeerd bij de aanbetalingsnota.

Inmeten en montage
Zelf meten, moeilijk ? Loop ik risico?

Een begrijpelijke vraag. Voor ons is het ons dagelijks werk, voor u wellicht de eerste keer. In de meetinstructies op deze site staan nog een aantal aandachtspunten en een stappenplan. Lees deze goed door.

Omdat schuifdeuren altijd een overlap hebben is de genomen breedtemaat altijd goed. De maat van de onder- en bovenrails kunt u het beste apart meten. Wijken deze af, dan kunt u dat aangeven bij uw bestelling in het tekstvak. Wij zorgen er dan voor dat deze in de juiste lengte geleverd worden. In de hoogte is er een centimeter speling in de bovenrails, dus dat kan ook geen problemen geven. Wij zijn zes dagen in de week goed bereikbaar ( ook ’s-avonds ) dus als u advies of overleg wenst kan u altijd bellen.

Moeilijk, risico? Nee, vele anderen gingen u probleemloos voor.

Hoe moet ik mijn kast inmeten?

Maatwerk zal gemeten moet worden. Dit is niet moeilijk, maar dit moet uiteraard wel secuur gebeuren.

 1. Kijk of de vloer en de wanden waterpas zijn.
 2. Neem de breedte maat van de ruimte waar de kast moet komen.
 3. Neem de hoogte maat van de ruimte waar de kast moet komen. Meet deze op drie punten. Links, rechts en in het midden. Wijken de meetgegevens sterk (meer dan 10 mm) af, neem dan contact op met ons. Als hoogte geeft u de kleinst gemeten hoogte op.

TIP! Bekijk hier een video met de eenvoudige meetinstructies.

Aandachtspunten:
In veel gevallen worden de deuren op een verdieping gemonteerd (slaapkamer). Het is dus verstandig om vooraf te kijken of u de deuren ook in de ruimte kunt krijgen.Kijk ook goed of er geen obstakels zijn op de plaats waar de kast moet komen. Denk aan radiatoren, wandcontactdozen e.d. Bij twijfel niet inhalen! Bent u niet zeker van uw zaak, neem dan contact op. Wij zijn bijna altijd bereikbaar dus kunt u te allen tijde om advies vragen.

Hoe moet ik mijn kast monteren?


Overige vragen
Wordt er bij mijn schuifkast ook een boven- en onderrails geleverd?

Ja, bij de schuifkast wordt er een boven- en onderrails geleverd. Bij de Standaard uitvoering zijn de kastdeuren bodemrollend met gelagerde wielen en de bovenzijde heeft een schuifgeleiding. Bij de Luxe uitvoering zijn de kastdeuren zowel bodem- als bovenzijde rollend met gelagerde wielen. Het railssysteem is altijd 2-sporig. Breedte bovenrail is 85 mm.

Wordt er bevestigingsmateriaal meegeleverd?

Voor het monteren van de boven- en onderrails zijn er schroeven, pluggen en dubbelzijdig tape nodig. Dit wordt niet meegeleverd. Bevestigingsmateriaal voor het kastinterieur wordt wel meegeleverd.

Wat is het verschil tussen een Standaard en Luxe uitvoering?
Schuifwandgigant levert uitsluitend kwaliteitsproducten. Via deze webshop bieden we twee verschillende systemen aan. Een standaard systeem en een luxe uitvoering. Buitenom de uiterlijke verschillen kenmerken de systemen zich door:

Standaard:
10 jaar garantie
Boven- en onder rails
Bodemrollend met gelagerde wielen
Bovenzijde schuifgeleiding
12 mm deurpaneel in tal van kleuren
Stalen lijstwerk en rails
Deurbreedte max. 1000 mm
Deurhoogte max. 2790 mm

Luxe:
15 jaar garantie
Boven- en onder rails
Bodemrollend met gekogellagerde wielen
Bovenzijde rollend met gekogellagerde wielen
12 mm deurpaneel
Zwaar aluminium lijstwerk
Deurbreedte max. 1000 mm
Deurhoogte max. 2790 mm
Hoe kan ik Schuifwandgigant bereiken?

U kunt ons bereiken op 0118-227561 en via info@schuifwandgigant.nl. Let op dat u uw nummer meezendt. Indien we niet direct op kunnen nemen, willen we u graag terug kunnen bellen.

Is een vrijblijvend adviesgesprek mogelijk?

Vanwege de afstand vragen wij eerst een foto van de situatie te mailen. Aangevuld met een wensenlijstje en de globale maatvoering kunnen wij al een goed advies geven. Ook kunnen wij een goede richtprijs geven op basis van de aangeleverde informatie. Vanwege onze jarenlange ervaring zijn wij goed in staat om u vakkundig advies te geven.

Waar kan ik terecht met vragen en een servicemelding?

Heeft u na aankoop nog vragen of een servicemelding? De adviseurs van Schuifwandgigant blijven bereikbaar om u van tips en adviezen te voorzien.

Daarom bij Schuifwandgigant
 • Zelf samenstellen
 • Laagste prijs garantie
 • Maatwerk met 10 jaar garantie
 • Korte levertijden
 • Gratis thuisbezorgd*
De waardering van www.schuifwandgigant.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 419 reviews.
Stuur een bericht
Kunnen wij u ergens mee helpen?
Veel antwoorden zijn te vinden op de pagina "Veel gestelde vragen". Heeft andere vragen? Neem dan contact op via Whatsapp.